عطر و اودکلن هرچه قدر هم که گران باشد هرگز از سبد کالای بعضی افراد حذف نمیشود. آنها خوش تیپ و خوشبو هستند. صحبت از افرادی است که جنتلمن واقعی هستند و عطر و اودکلن بخش مهمی از لایف استایل یا سبک زندگی آنهاست. اگرچه بیش از پنج هزار سال است که بشریت برای جلب توجه جنس مخالف از این کالا استفاده کرده است اما علاوه بر جلب توجه، یکی از مهمترین نشانههای زندگی لوکس و شخصیت خاص نیز به حساب میآید. انتخاب عطر و اودکلن واقعاً یک علم و هنر است و به راحتی نمیتوان در مورد یک رایحه مناسب تصمیم گرفت، مگر اینکه اطلاعات جامع و کاملی درباره آن داشته باشید؛ اما کار چندان پیچیدهای هم نیست. اگر کمی درباره عطرها و اودکلنها بدانید با رعایت چند اصل که در این مقاله از سایت آباژور به شما میآموزم. بهترین انتخاب را برای خودتان یا عشقتان خواهید داشت.
انواع عطر و اودکلن بر چه اساسی دستهبندی میشوند؟
عطرها نیز مانند همه کالاهای موجود دستهبندی خاص خود را دارند. دستهبندی عطرها و اودکلنها به ترتیب بر اساس جنسیت، غلظت، رایحه و شخصیت افراد انجام میپذیرد. سه دستهبندی آن توسط تولید کننده عطر و اودکلن رقم میخورد و یک دستهبندی توسط مصرف کننده. در این قسمت درباره دستهبندی عطر و اودکلن صحبت میکنیم.
اودکلن و عطر بر اساس غلظت:
اگر میخواهید یک عطر یا اودکلن برای خودتان یا عشقتان بخرید. مهمترین چیزی که باید بدانید دستهبندی غلظت عطرهاست. عطرها بر اساس غلظت به ۵ دسته تقسیم میشوند که روی بسته بندی و شیشه عطر ثبت میگردد (الزامی است).
-
پرفیوم (Parfum)
خالصترین نوع عطر و غلیظترین آن کلمه پرفیوم را روی خود دارد. در حالت نرمال بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از هر شیشه پرفیوم عطر خالص است. یادتان باشد با توجه به غلظت بسیار بالا، قیمت آن هم بالاست. وقتی یک عطر از درصد بالایی برخوردار است خود به خود چربی آن بالا میرود. در نتیجه ماندگاری آن نیز افزایش پیدا میکند. پرفیوم یا به اصطلاح اکستریت دو پرفیوم (Extrait de Parfum) بین ۶ تا ۸ ساعت ماندگاری دارد.
-
ادو پرفیوم (Eau de Parfum)
رایجترین عطر در بین افراد علاقهمند به عطر و اودکلن، ادو پرفیوم هست که غلظتش نسبت به پرفیوم کمتراست. تقریباً بین ۱۵ تا ۲۰ درصد. اگرچه درصد الکل آن نسبت به پرفیوم بیشتر است، اما ماندگاری و کیفیت آن نیز بالاست. حدوداً بین ۳ تا ۶ ساعت رایحهاش روی بدن شما میماند. این دسته در بین عطر و اودکلن موجود در بازار نسبت به دیگر دستهبندیها از نظر غلظت پرطرفدارتر است.
-
ادو تویلت یا ادو توالت (Eau de Toilette)
اگر چنین عطرهایی تهیه میکنید در نظر داشته باشید که ماندگاری آنها بیشتر از دو ساعت نیست. این دسته از عطرها مناسب هدیه نیستند (مگر اینکه بخواهید هدیه ارزان بدهید). EDT یا همان ادو توالت مناسب مصرف روزانه است. قیمت این دسته از اودکلنها نیز بسیار به صرفه و اقتصادی است.
-
اود کلن (Eau de Cologne)
در بین عامه مردم کلمه اودکلن اشتباهاً برای عطرهای دارای شیشه و اسپری مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما حقیقت چیز دیگری است. EDC یا همان اودکلن از نظر غلظت درصد بسیار کمی دارد و میزان ماندگاری آن هم نسبت به ادو توالت کمتر میباشد. دوام حدود ۲ ساعت با مقدار ۳ تا ۵ درصد حاوی عطر است. بقیه آن هم الکل و…
-
او فرایش (Eau Fraiche)
شرکتهای تولید کننده عطر و اودکلن برای افزایش کیفیت اودکلنها و کاهش قیمت آنها دست به یک ابتکار زدند. جایگزین کردن آب با الکل در اودکلنها باعث پیدایش او فریشها یا همان EF شد. در واقع یک اودکلن با پایه آب بجای الکل. میزان ماندگاری همان مقدار یعنی حدود دو ساعت میباشد.
دستهبندی عطر و اودکلن بر اساس رایحه
رایحه همان چیزیست که مشام شما را نوازش میدهد. عطر و اودکلنها نیز بر اساس رایحه دستهبندی میشوند. عموماً مردم یک دستهبندی خودمانی دارند که علمی نیست؛ مانند عطر خنک یا عطر گرم، تند و شیرین یا عطر تلخ؛ اما واقعیت چیز دیگریست. دستهبندی اصولی عطر و اودکلن بر اساس رایحه به عصاره پایه و اصلی آن عطر و اودکلن برمیگردد که در انواع زیراست:
-
گل دار (Floral)
پایه اصلی این دسته از عطر گلهای بنفشه، گل زنبق و گل رز است. عطر و اودکلنهای تولید شده در این دسته بیشتر مردانه یا مردانه /زنانه هستند.
-
چرمی (Leather)
عطرهای این گروه به دلیل تلخی و رایحه خاصی که دارند بیشتر مردانه هستند. چراکه پایه اصلی این گروه رایحهای از منابع حیوانی و گیاهی بدست میآید.
-
شرقی (Oriental)
مشک، وانیل، صمغ و چوبهای نامتعارف به اضافه ادویههای قوی و نامتعارف پایه اصلی این گروه هستند که بیشترین عطرهای مردانه با رایحه گرم و رایحه گرم و تند در این دسته قرار میگیرد.
-
مرکبات (Citrus)
رایحه لیمو، پرتقال، برگاموت، گریپ فروت و نارنگی پایه اصلی این گروه از عطرهاست. بیشترین عطر و اودکلنهای مردانه خنک و شیرین از این گروه هستند.
-
چایپره (Chypre)
پایه عطرهای چایپره یا اصطلاحاً قبرسی ترکیباتی از خزه بلوط، نعناع هندی و برگاموت است. به زبان ساده این نوع عطرها، اغلب رایحهای تلخ، پودری، تند، نسبتاً غلیظ، گرم و اشرافی دارند. برای آقایانی که علاقهمند به عطر و اودکلنهای تند و گرم و سبک لاکچری هستند بیشتر اودکلنهای این گروه را تهیه میکنند.
-
آروماتیک (Aromatic)
عطر و اودکلنهایی که بیشتر بوی تند علف گونه دارند. ترکیبی از روغن گلهای رز ماری، زیره سبز با اسطوخودوس است. گروه عطر و اودکلنهای آروماتیک در برندهای بسیار گرانقیمت مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر مردانه است.
-
چوبی (Woody)
خب رایحه چوبی همیشه به مشام خانمهای جوان خوش آمده. برای همین لالیک مردانه با رایحهای که زنان را به دنبال خود میکشاند خیلی پرطرفدار بوده.
چگونه یک عطر و اودکلن مناسب خرید کنیم؟
مراجعه به فروشگاه عطر و اودکلن چند مشکل اساسی دارد. به تازگی فروشگاهها از ارائه تستر خودداری میکنند. چیزی که برای شما میماند. نظر فروشنده و رایحهای است که بعد از تست سوم دیگر قدرت تصمیم گیری شما را صفر میکند. پیشنهاد میکنم برای خرید عطر و اودکلن از سایتهای اینترنتی معتبر کمک بگیرید. نظرات کاربران و خریداران قبلی بهترین راهگشا برای شماست.